Segeln auf dem größten Salzwassersee Europa

Stap eens aan boord bij Rederij Denick! Je scheept dan in voor een rondvaart over het Grevelingenmeer: het grootste zoutwatermeer van Europa!  Dat is een belevenis voor jong en oud. Je ontdekt de vele eilanden in het meer. Daar grazen nu paarden en oerrunderen. Vergeet je verrekijker niet! Op de strekdammen liggen regelmatig zeehonden te luieren. En zeehonden in het echt spotten, dat is altijd leuk!
 

Rederij Denick verzorgt rondvaarten over het Grevelingenmeer. Inschepen kan bij Port Zélande en dan met name op zondag, woensdag en donderdag. Er zijn maar liefst twee afvaarten per dag. De Grevelingen is een voormalige zeearm van de Noordzee en ligt tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Met de Deltawerken is de zeearm van zee afgesloten door de Grevelingendam en de Brouwersdam. Daardoor is het water rustig, met weinig deining. Je hoeft geen zeebenen te hebben en kunt dus als landrot met een gerust hart aan boord gaan.

Zoet en zout
Het zoute, zilte water van de Grevelingen is helderder dan waar ook in Nederland. Logisch dat veel sportduikers hier de diepte ingaan. Ook op het water is veel te beleven! De zandplaten die voorheen bij vloed onder water kwamen te staan, zijn nu permanent droog. Ze vormen groene eilandjes in het water. Daar is ruimte voor de mooiste natuur. Paarden en oerrunderen helpen de eilanden open te houden. Ook de zeearend brengt regelmatig een bezoek aan de Grevelingen.

Zeehonden kijken
De zeehonden trekken in het voorjaar achter de haring aan. Die trekt  vanuit de Noordzee door de spuisluis naar het Grevelingenmeer. De haring is een belangrijke voedselbron voor de zeehonden. De schippers van Rederij Denick weten precies waar de kans het grootst is om zeehonden te spotten. Het is geweldig om zeehonden in hun natuurlijke omgeving te zien. Natuurlijk blijft de schipper op afstand om ze niet onnodig te storen. Maar vanaf het dek van de boot kun je ze in alle rust bekijken en fotograferen.

Gids aan boord
Natuurlijk weet elke schipper het nodige te vertellen over het ontstaan van het Grevelingenmeer en de flora en fauna. Soms gaat daarnaast nog een gids mee boord, die nog uitvoeriger tekst en uitleg kan geven. Ben je bang dat de jongste kinderen zich gaan vervelen? Geen nood! Er is een complete speelhoek aan boord, zodat iedereen het naar zijn of haar zin heeft.
 

Boeiende familierondvaart
De partycruise boot van Rederij Denick heeft alles om de 1,5 uur durende rondvaart gezellig te maken. Je kunt zowel binnen als buiten zitten en natuurlijk is er van alles te eten en drinken. De kombuis is goed gevuld. In herfst- en wintermaanden valt bijvoorbeeld de chocolademelk La Mumba in de smaak. Die wordt warm geserveerd met een scheutje rum en een dikke toef slagroom. Nadat je even buiten op het dek hebt gestaan, warm je daar binnen snel weer mee op.


Meer informatie of een reservering maken?
Kijk dan op www.denick.nl