Dieser Zoo & Spielpark ist der beste Ausflug in Zeeland1

Berkenhof Tropical Zoo is het ‘Leukste uitje van Zeeland 2023’. Zo’n titel krijg je natuurlijk niet zomaar! Wat Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme zo bijzonder maakt? Je vindt er alles wat je nodig hebt voor een leuk dagje uit! Naast ontdekken en leren over de natuur, is er volop ruimte om te spelen. Zo leuk kan een uitje in Zeeland zijn!

Berkenhof Tropical Zoo startte dertig jaar geleden. Het is nog steeds datzelfde gezellige, betrokken familiebedrijf. Dat merk je aan alles in deze Zeeuwse tropical zoo! Want een zoo is het! In de overdekte mini jungle ontdek je allerlei verschillende tropische planten en dieren. Houd je ogen dus goed open! De kans is groot dat je de Witoorpenseel aapjes en de Dwergzijde aapjes spot. Weet je dat het Dwergzijde aapje het allerkleinste aapje ter wereld is? In Berkenhof Tropical Zoo wonen Cras en Tirsa. Zij komen uit de opvang van Stichting AAP. Andere kleurrijke dieren zijn de blauwe Morpho vlinder, de Roodoog makikikker en de panterkameleons. Deze laatste komen voor in groen, blauw, rood, oranje, geel, of al deze kleuren bij elkaar! Ga kijken en ontdekken: zo mooi kan de natuur zijn! 

Oog in oog met slangen en spinnen

Om niet alleen te kijken maar ook te begrijpen, zijn er dagelijks twee natuurklassen. Dat klinkt als school, maar is véél leuker! De dierenverzorgers vertellen dan allerlei interessante weetjes over de dieren. Wie durft er een dier vast te houden? Bij Berkenhof Tropical Zoo laten ze graag zien dat je niet bang hoeft te zijn. Zelfs niet voor slangen, spinnen of hagedissen. Een unieke belevenis, die niet snel zult vergeten. Zeker ook omdat je middenin het groen staat. Er fladdert van alles om je heen en je hoort de roep van tal van dieren. Een échte jungle ervaring, en dat tijdens je vakantie in Zeeland!

Bij mooi en slecht weer: spelen zoveel als je wilt!

Berkenhof Tropical Zoo is een geweldig uitje voor het hele gezin! Naast de tropische tuin zijn er heel wat attracties om je te vermaken! Genoeg voor een onvergetelijk dagje uit in Zeeland, of het nu goed of slecht weer is! Ga bijvoorbeeld ondergronds in de Fossielenmijn en ontdek mammoeten en sabeltandtijgers. Of sta oog in oog met de reusachtige dinosaurussen in de Dino Expo. Heb je nog energie over? Dat treft! Je kunt dan lekker klimmen en klauteren in de indoor Kids Jungle of het Buitenspeelbos. 

Spettertuin voor zelfs de allerkleinsten

Is het zonnig en warm op je vakantie in Zeeland? Vergeet dan zeker de Spettertuin niet! Waarschuwing vooraf: je wordt gegarandeerd nat! Kleurige bloemfonteinen zorgen voor verkoeling, grote grassprieten met vlinders sproeien volop water rond en hoe leuk is de emmer van het lieveheersbeestje?! Als die helemaal is volgelopen, kantelt die met een grote splash om! Van onderen, of juist niet natuurlijk! Wat deze Spettertuin verder zo uniek maakt, is dat er geen waterdiepte is! Zelfs de allerkleinsten vermaken zich hier. En papa en mama? Die hebben net als de kinderen de dag van hun leven in Zeeland!

Meer weten over Berkenhof Tropical Zoo en de actuele openingstijden?
Kijk dan snel op www.tropicalzoo.nl