Stap in de stoomtrein en reis mee in het verleden

Stap in en reis mee! In de Stoomtrein Goes-Borsele beleef je een treinreis alsof je in de vorige eeuw bent. De conducteur, de machinist en soms zelfs enkele reizigers lijken rechtstreeks uit je geschiedenisboek te zijn gestapt. En dan de trein! De stoker stookt de kolen, de locomotief fluit en de conducteur sluit de deuren. Alle signalen staan op groen voor een unieke treinreis terug in de tijd.

De Stoomtrein Goes-Borsele is een rijdend museum. In de historische stoom- en dieseltreinen beleef je een unieke treinreis op de speciale museumspoorlijn. Maar er is zoveel meer te beleven! Jouw dagje uit begint al zodra je aankomt bij het station annex museumterrein in Goes. Op dit historische spoorwegemplacement vind je de treinen, maar bijvoorbeeld ook de werkplaats. Daar zie je hoe al het materieel wordt onderhouden en gerestaureerd. Op het museumterrein leer je verder alles over het goederenvervoer van vroeger. Zo maak je kennis met weegbruggen, een ladingmal, ouderwetse goederenwagens en kun je zelfs een echte stoomhijskraan bewonderen. Wil je voor of na je treinreis even iets eten of drinken? In museumrestaurant Uitspanning De Goederenloods ben je van harte welkom. In de zomermaanden wordt dit trouwens een heuse Pannenkoekenloods! Je kunt er dan de lekkerste pannenkoeken eten, gemaakt volgens eigen recept! 

Klaar voor vertrek!

Ben je klaar voor vertrek? Met een kaartje voor de 3e klasse ben je welkom in de wagons met de houten banken. Zit je liever op het luxe pluche? Kies dan een kaartje voor de 1e of  2e klasse. Misschien tref je medepassagiers in historische kleding. Natuurlijk houd je je kaartje bij de hand. De conducteur – ook in historische kleding - komt gegarandeerd langs om deze nog ouderwets te knippen. Heb je nog vragen? De conducteur kan je alles vertellen over de treinen, de dienstregeling en de verschillende haltes. Geen vragen? Houd dan vooral je ogen naar buiten gericht en spits je oren. Hoor je de fluitende geluiden die deze trein maakt?


Station Kwadendamme

Als de trein piepend tot stilstand komt in Kwadendamme, blijf dan niet zitten! Zéker als je liefhebber bent van dieren en natuur is hier van alles te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Berkenhof Tropical Zoo! Daar vind je tropische vogels, vlinders, reptielen en insecten. Er is een mini-jungle en tal van andere speel- en spelmogelijkheden, zowel binnen als buiten. Ben je liever actief? Wandel dan vanaf station Kwadendamme richting natuurgebied Zwaakse Weel. De trein rijdt verder en blijft dus niet wachten. Houd daarom de dienstregeling dus in de gaten om te zien wanneer je weer verder- of terug kunt reizen.


Zoveel te doen in Hoedekenskerke

Hoedekenskerke is het eindpunt van de rit. Hier is ontzettend veel te doen! Bezoek bijvoorbeeld De Buffer in park De Pluimweide, direct naast het station. In De Buffer vind je een restaurant, voor lekkere drankjes en eenvoudige maaltijden zoals friet, pannenkoeken en broodjes. Verder vind je hier onder andere modelspoorbanen en een klederdrachtententoonstelling. Park De Pluimweide zelf heeft ook allerlei leuke attracties, zoals een minitrein, skelters, radiografische bootjes, waterspuitspel en een uitkijktoren in een waterdoolhof. Vanaf het station kun je overigens ook het dorp inlopen. Een aanrader is een bezoek aan `t Wienkeltje van Wullempje. In dit piepkleine arbeidershuisje kun je zien hoe mensen begin vorige eeuw woonden en werkten. Voorin het huisje vind je het winkeltje waar je  ouderwets lekker snoepgoed kunt kopen! Natuurlijk kun je in Hoedekenskerke ook afslaan naar de Westerscheldedijk. Liefhebbers van water en scheepvaart halen hier hun hart op. 

Meer weten over de Stoomtrein Goes-Borsele en de actuele dienstregeling?
Kijk dan snel op www.destoomtrein.nl