Ga op snorkelsafari voor het ultieme vakantiegevoel!

De rijke onderwaterwereld is misschien wel het best bewaarde geheim van Zeeland. Want vraag mensen naar mooie snorkelplekken en je krijgt tips van over de hele wereld. En dat terwijl het Grevelingenmeer en de Oosterschelde regelrechte pareltjes zijn. Een snorkelsafari is dé manier om dat te ontdekken. Scheep in bij Duikcentrum De Witte Boulevard in Renesse en verbaas je over zoveel anemonen, krabben, zeesterren en vissen in het water. Spoiler alert! Misschien zwem je wel oog in oog met een mooie kreeft!

Duikcentrum De Witte Boulevard biedt je natuurlijk de mogelijkheid om te leren duiken. Maar voor wie op zoek is naar een leuk dagje uit, is een snorkelsafari een veel betere keuze! Snorkelen moet je ervaren. Want wie denkt dat er niets te zien is in het Zeeuwse water heeft het goed mis. Een snorkeltocht is niet te vergelijken met het water aan het strand. Dan sta je tot je knieën in het water en zie je door het dwarrelende zand zelfs je eigen voeten niet meer! Met een snorkel en bril zie je pas hoe goed het zicht onder water is én dat daar volop leven zit!

Supersnelle boottocht over het Grevelingenmeer
Iedereen van 8 jaar  en ouder (en zwemdiploma B) is welkom om mee te doen! En meedoen is heel eenvoudig! Je boekt de snorkelsafari eenvoudig online. Alle benodigde materialen krijg je tijdens de safari in bruikleen, zoals een pak, vinnen, schoenen en een snorkelvest. Dat laatste is belangrijk, want door die te dragen blijf je als vanzelf drijven in het water. We zeiden het al: meedoen is eenvoudig. En bovendien superleuk! Ga maar na; de snorkelsafari start met een supersnelle boottocht over het Grevelingenmeer. Land in zicht! Bij het eilandje Ossehoek ga je van boord. Na een korte instructie en een uitleg over wat je onder water allemaal kunt tegenkomen, ga je het water in. De ooh’s en aah’s vliegen je om de oren, want inderdaad, het is zó mooi!

Wierboerderij in de Oosterschelde
De Oosterschelde is heel ander water dan het Grevelingenmeer. Daar dicteren eb en vloed de natuur. Toch kun je ook hier een snorkelsafari boeken en wel één bij de zeewierboerderij bij de Schelphoek, de grootste van Nederland. Hier snorkel je vanaf de boot! Vanzelfsprekend krijg je vooraf een instructie én natuurlijk uitleg over de verschillende zeewieren die je onderwater tegenkomt. Dat is wel handig; alleen de Oosterschelde telt al meer dan 50 soorten. Zeewier heeft de toekomst! Weet je bijvoorbeeld dat er in tal van verzorgings- en gezondheidsproducten zeewier zit?

Onverwachts een onvergetelijke belevenis
Snorkelen kan iedereen. Het is daarmee een perfect uitstapje voor het hele gezin. Het is sowieso leuk om in en op het water te zijn. Dat hoort bij een vakantie in Zeeland! Voor wie gek is op zwemmen, interesse heeft in de natuur en graag iets nieuws wil beleven, is een snorkelsafari een topattractie. Sterker nog, de ervaring leert dat veel mensen terugkomen. Want Zeeland boven water is mooi, maar de Zeeuwse onderwaterwereld is adembenemend!

Meer weten en reserveren?

Kijk dan snel op www.snorkelsafari.nl